מהו סט וסתי דקו' ה"נכון"? (...שיקולים, תכונות, ודגמים).

שאלות, תשובות ודיונים בנושא

מנהל: MarkF

Re: מהו סט וסתי דקו' ה"נכון"? (...שיקולים, תכונות, ודגמים).

הודעהעל ידי masada ב ד' ינואר 21, 2009 9:15 am

narcosis כתב:
masada כתב:
gerson1 כתב:מסכים עם נמרוד
ראשית, יש גם DECO ON THE FLY, כלומר עבודה בדקו תוך עליה
ב-רצוי ציוד די אחיד וקל לטיפול
דווקא בשל תליית הפוני או הדקו הרי שסוויבל בדרגה השניה רצוי
ג-ככל שתעמיק הרי התחנות תהיינה אחרות
ככלל רצוי הדרגות המתאימות ביותר לצלילה ואלו הן כיום לא בוכנתיות (אגב, שחרור אויר לפני ההכנסה לפה מנקה בד"כ מים מהמערכת, הרי יוצא בFREE FLOW.)
אם זאת, למרבית הצלילות "שלנו" הרי שמערכת בוכנתית סבירה נוחה וכלכלית (MK 17 דומני, לא?)

אם אני זוכר נכון, MK17, זה בכלל דיאפרגמה...

ל-MK25, יש TURRET בדרגה הראשונה, והוא בוכנתי.

מה עניין הצורך בסוויבל בגלל תליית המיכל הנוסף?

הסביבל מאפשר לי ניתוב "נקי" יותר של הצנרת כלפי מטה כשהמיכל לא בשימוש ולכיוון הנכון כשהוא כן , עלול לצאת מצב שהמישקל של המיכל מונח לך על הצוואר ביגלל הזוית של היציאה והכיוון של הצינור מעבר לכתף ועם סביבל זה לא קורה .
צללתי גם כמה שנים בלי בעיה עם ווסת ללא סביבל והיה אחלה , ניסיתי סביבל ולי אישית יותר יפה בעיין ויותר נוח במיים .

נמרוד

בדרגה השנייה?
Don't fuck with the Jews

תיאוריית הכאוס :

בולגרי אחד מזיז עננים בתאילנד, לבולגרי אחר יש שלג - יום חופש בירושלים...

Be kind, pet your X1 once a day, oh you don't have one yet? Go and get one
סמל אישי של המשתמש
masada
חבר מערכת
חבר מערכת

google adsense
Google

הודעהעל ידי dor311085 ב ו' ינואר 23, 2009 2:09 am

לדעתי הוא מתכוון לדרגה הראשונה.
שמעו הכל חרטה
סמל אישי של המשתמש
dor311085
חבר וותיק
חבר וותיק

הודעהעל ידי שלומי פלניצקי ב ו' ינואר 23, 2009 1:34 pm

DECO ON THE FLY = ביצוע חישוב פרופיל דקומפרסיה תוך כדי צלילה ( כמו שמחשב צלילה עושה , ויש כאלה שמחשבים לבד עם המחשב שבין הכתפיים ) .

בכל מקרה , יש מקרים שבהם נדרש מאמץ בזמן הדקו' , ויש שטוענים שצריך להימנע מזה אבל , בוא לא נפתח את זה כאן , מה שכן שילוב של גזי דקו' מועשרים בחמצן מה שאומר גז יותר "סמיך" לנשימה מגז תחתית עם הליום , ומעט מאמץ יעלו את ריכוז ה CO2 במערכת הנשימה , ווסת איכותי יכול להפחית את הריכוז הזה ......

שלומי
מסורת (בלימוד צלילה) יותר משהיא באה להבטיח את איכות הצוללים, מטרתה לשמר את מעמדם של הדינוזאורים
סמל אישי של המשתמש
שלומי פלניצקי
חבר מערכת
חבר מערכת

הודעהעל ידי שלומי פלניצקי ב ו' ינואר 23, 2009 1:35 pm

DECO ON THE FLY = ביצוע חישוב פרופיל דקומפרסיה תוך כדי צלילה ( כמו שמחשב צלילה עושה , ויש כאלה שמחשבים לבד עם המחשב שבין הכתפיים ) .

בכל מקרה , יש מקרים שבהם נדרש מאמץ בזמן הדקו' , ויש שטוענים שצריך להימנע מזה אבל , בוא לא נפתח את זה כאן , מה שכן שילוב של גזי דקו' מועשרים בחמצן מה שאומר גז יותר "סמיך" לנשימה מגז תחתית עם הליום , ומעט מאמץ יעלו את ריכוז ה CO2 במערכת הנשימה , ווסת איכותי יכול להפחית את הריכוז הזה ......

שלומי
מסורת (בלימוד צלילה) יותר משהיא באה להבטיח את איכות הצוללים, מטרתה לשמר את מעמדם של הדינוזאורים
סמל אישי של המשתמש
שלומי פלניצקי
חבר מערכת
חבר מערכת

הודעהעל ידי yoavp ב ו' ינואר 23, 2009 2:24 pm

סליחה על הבורות, אבל מה הקשר בין DOF לבין ווסתים, גם על פי אירגונים אחרים חניות בצלילות עומק מתחילות בעומק וממה שהסבירו לי על DOF זה די קרוב לחישוב שעושה VPM כמובן עם התיחסות לזמן ה"אמיתי" שבוצע בעומק וחיושב העומק הוא קצת שונה מה-VPM קרי מחשבים עומק ממוצע של התחתית ולא מרגע הירידה, עדיין אני לא רואה קשר בין סוג הווסת וDOF.

לגבי ווסתי דקו/טראוול מהנסיון המועט שלי הווסתים הכי טובים הם אלו שמספקים לך גז עם הכי פחות מאמץ והכי נוחים לך בפה מכיוון שבשלב שאתה נושם מהם אתה נמצא בדר"כ בעומקים סבירים, אבל אם אתה עושה צלילה שעומק החנייה הראשונה שלך היא מעל 60 מטר אז לפחות ווסת הטראוול שלך צריך להיות ווסת דיאפרגמה איכותי.

לגבי סויול, אכן הוא יותר נוח לשימוש (לטעמי) במיוחד כאשר יש לך כמה סטייג'ים עליך.
סמל אישי של המשתמש
yoavp
חבר וותיק
חבר וותיק

הודעהעל ידי e zi ב ד' ינואר 28, 2009 10:47 am

stage and deco first stages are more likely to be flooded with water, making piston-style regulators a common favorite...

...Though the unbalanced second stage does not give optimal performance, its simple design increases the likelihood of trouble-free operation

(מתוך החומר של GUE על וסתי דקו'/סטייג')

מה עם השיקולים האלה? ...תשובת GUE ...אודי? ;)
לאחרונה נערך על ידי e zi בתאריך ד' ינואר 28, 2009 12:54 pm, נערך 3 פעמים סה"כ.
איזי
Poseidon XStream - Duration
OMS Larry Green 45Lbs
Suunto Vytec DS
סמל אישי של המשתמש
e zi
חבר קבוע
חבר קבוע

דרגת הסמכה: ANDI 3

הודעהעל ידי yoavp ב ד' ינואר 28, 2009 10:56 am

לדעתי אודי או דן יענו לך בפורום אחר, אבל יש פה בפורום כמה שחורים (שלומי) שיענו לך.
סמל אישי של המשתמש
yoavp
חבר וותיק
חבר וותיק

הודעהעל ידי ehud_arkin ב ד' ינואר 28, 2009 4:19 pm

e zi כתב:
stage and deco first stages are more likely to be flooded with water, making piston-style regulators a common favorite...

...Though the unbalanced second stage does not give optimal performance, its simple design increases the likelihood of trouble-free operation

(מתוך החומר של GUE על וסתי דקו'/סטייג')

מה עם השיקולים האלה? ...תשובת GUE ...אודי? ;)

פחות או יותר כמו שכתוב באתר של GUE ;)

בהעמקה ובצלילה מיכלי הדקו סגורים ועם לחץ בדרגה השנייה, אבל בדר"כ עד שעוזבים את הקרקעית הם מאבדים את הלחץ ומים חודרים פנימה, ואז עדיף ווסת שפחות רגיש למים.

דרגות שניות מאוזנות מורכבות יותר ובתיאוריה עדינות יותר, וקצת יותר מורכבות לטיפול.

בפועל יש היום הרבה ווסתים טובים בשוק והרבה מהם דומים אחד לשני. מתוך המבחר של ווסתי "העילית" ה APEKS DS4 נותנים מענה טוב לכל הצרכים והם קטנים, מתאימים גם לדאבלים וגם לדקו', זולים יחסית ונוחים לטיפול. אבל גם הרבה דגמים אחרים יכולים להתאים - אקווהלאנג, סקובהפרו וכו'.
סמל אישי של המשתמש
ehud_arkin
חבר מערכת
חבר מערכת

הודעהעל ידי הצלם העיוור ב ה' ינואר 29, 2009 9:47 am

משהו שאף אחד לא אמר פה זה. טיפול. מי המטפל! זמינות חלקים!! ועלות חלקים!!!

ראה ערך בעליי האטומיק למיניהם!

דרך אגב לכל בעליי האטומיק בקרוב יהיה זמינות טיפולים סדירה!
סמל אישי של המשתמש
הצלם העיוור
חבר קבוע
חבר קבוע

דרגת הסמכה: IT - TDI SDI, ADVANCED TRI-MIX INSTRUCTOR

הודעהעל ידי lala ב ה' ינואר 29, 2009 2:11 pm

לא ממש קשור אבל משהו ראה אולי איש נחמד עם זקן לבן לבוש בגלביה לבנה על חמור לבן כשהוא צועק הגעתי הגעתי ...........
אני משוכנע שאחד כזה עבר כאן :135: :153:
"בנהר עם פירנות הסרדינים שוחים בתוך הקופסה "
חזרה לשגרה
כעטלף המתרסק בעלטה
סמל אישי של המשתמש
lala
אחראי

Re: מהו סט וסתי דקו' ה"נכון"? *** דגמים ***

הודעהעל ידי e zi ב ד' פבואר 11, 2009 8:44 pm

אפשר להגיד, שפחות או יותר קיבלתי תמונה רחבה לגבי ה"שיקולים, תכונות". כעת נשאר רק לבחור דגם.

דגמים: דרגה ראשונה

תכונות נדרשות:
1.פיסטונית - הכרחי! עניין של אמינות מיבנית לחדירת מים.
2.בעלת צריח או לא? - בסימן שאלה: נקודת כשל? או "יתרון הנוחות"?
3.מאוזנת או לא? - בסימן שאלה: לא מצאתי התייחסות עבור דרגה ראשונה.

נתקלתי במאמר מעניין של GUE - להלן הקישור:
http://www.dirdiver.co.uk/index.php?opt ... &Itemid=31

שאומר, בין היתר, על MK25 ועל DS4 את הדברים הבאים:

MK25
A popular piston regulator is the Scubapro Mk25. The Mark 25 has 5 LP ports and 2 HP ports – with a LP port at the end of the regulator thus facilitating a wide variety of hose routings. As piston regulators, they are the preferred choice for stage and decompression bottles as a piston design can better withstand any water accidentally getting into the HP chamber than a diaphragm design. Water may get into the HP side either if you left the cylinder for a long time under water and the regulator got depressurised (e.g. left in a cave for a “set-up stage dive”), or if you had to unscrew and swap the 1st stages over underwater.

...טוב, כל זה כבר נאמר בשלב ה- "תכונות, שיקולים" ... 2/3 מהדרך נעשתה.

הוזכר כבר קודם ה- Apeks DS4 - אלא שהוא וסת דיאפרגמה (ש- Apeks מפסיקים לייצר, כך נכתב, לטובת ה-DST שהוא זהה במבנה ובתוספת צריח) בניגוד למומלץ בפסקה המצוטטת עבור ה- MK25. לפי זה עושה שכל שהוא דווקא פחות מתאים.

היש מקבילה, מיצרן אחר, ל- MK25??? ...שדווקא יש לה צריח, שבפיסקה השנייה שציטטתי מאוזכר כנקודת כשל: "no turret and thus no O ring to fail"

DS4
The Apeks DS4 which is a diaphragm with four 3/8th inch LP ports and 1 HP port has been popular for some time although Apeks are phasing it out now. Apeks also make the DST first stage where T stands for “Turret”.
The DS4 and the DST both have the same internal specification apart from the fact that the DS4 has no turret (and thus no O ring to fail). Watch out for the DST’s single ½ inch LP port that causes compatibility problems with hoses (the others are the standard 3/8th inch). The Apeks is robust in design and has some neat but simple solutions, such as the way in which they are balanced. They are also very easy to dismantle and adjusting the IP is a piece of cake. Apeks service kits are also cheaper than many other brands, yet their reliability & performance is probably the best of the diaphragms.
לאחרונה נערך על ידי e zi בתאריך א' פבואר 22, 2009 11:16 am, נערך 1 פעמים סה"כ.
איזי
OMS Larry Green 45Lbs
Suunto Vytec DS
סמל אישי של המשתמש
e zi
חבר קבוע
חבר קבוע

הודעהעל ידי שלומי פלניצקי ב ש' פבואר 21, 2009 7:22 pm

ההתיחסות של GUE לנושא הווסתים באה ממקום של צוללים שמשאירים ציכלי סט'ג' מתחת למים להרבה מאוד זמן ( שבועות ) שם הם מצאו שווסתי בוכנה כמו ה MK25 עושים את העבודה, חשוב לציין שאחד המדריכים הבכירים ב GUE דיוויד ראיה הוא המשווק המורשה של סקובפרו בארה"ב.......
עוד ווסתים דומים - אטומיק ואני חושב שיש דגם אחד של אושיאניק.

לגבי השארת ווסתים במים לזמן ממושך , הנסיון הוא עם מים מתוקים במערות , לא בטוח שמי מלח היו נותנים את אותם ביצועים, כאן ( בימי מלח ) מגיע לידי ביטוי טוב יותר ווסת דיאפרגמה שהוא אטום למים , מה שכן , בעת תקלה או כשנכנסים אליו מיים והוא נשאר במים לזמן ממושך הוא כנראה לא יעבוד.

מכיוון שצלילות האקסטרים שלנו במערות צריכות להמתין מעט עד שנמצא אותם ומייד אח"כ עד שנגיע לרמה של צוותי SET UP שמשאירים לנו סטייג'ים במים אני אומר שניתן להשתמש בכל ווסת ( בוכנה או דיאפרגמה ) שנחשב טוב מאוד ואת הרשימה כבר קיבלת...... :mrgreen:

מה שמעניין אותי דווקא זה מדוע בחור שמשתמש בווסת פוסיידון ובבלדר של OMS מתעניין ב DIR ?
אם אתה מתעניין ב DIR אז ההמלצה של גו'רג' היא דרגה ראשונה של פוסיידון ודרגה שניה של אייפקס. שילוב של שני מכשירים אמינים מאוד שמספקים גז בכל מצב ובאמינות גבוהה מאוד.
ברסי - אני יודע שאתה אוהב את שלום אבל לא ידעתי שאתה מחכה למשיח :153:

שלומי
סמל אישי של המשתמש
שלומי פלניצקי
חבר מערכת
חבר מערכת

הודעהעל ידי שלומי פלניצקי ב ש' פבואר 21, 2009 7:37 pm

e zi כתב:תרחיש אפשרי: (א) אם יש יותר ממיכל דקו' אחד מתחת למים, ומתברר שיש תקלה בסט הוסתים על אחד ממכלי הדקו' - אפשר לפרק את הסט התקול ממיכל הדקו' המלא + להרכיב על המיכל דקו' המלא סט דקו' תקין ממכל דקו' שכבר התרוקן (...אפשר בכמה דקות הטיפול לנשום מוסת התחתית/טרוול). .............המיכל המלא הופך להיות חסר תועלת ונגרע ממאזן יתרת גז הדקו' שנדחס (על-פי החישוב שלפני הצלילה).

אמממממ....... נראה לי שקיבלת הדרכה חלקית מאוד או שלא הקשבת למדריך ......
אם לוקחים שני מיכלי דקו' תכנון הגזים צריך להיות כזה שגם אם אחד המיכלים לא עובד ( תקלת ווסת ) יש לך מספיק גז ( תחתית + מיכל דקו' שני ) לסיים את הדקו' שלך בלי לנסות להחליף ווסתים מתחת למים.
כעקרון , אם לקחת 2 מיכלי דקו' 50% ו O2 וה 50% לא עובד אז תעשה את הדקו' מ 21 מ' על גז התחתית ואת השאר על חמצן
אם החמצן לא עובד אז את הכל על ה 50% ( אם התייחסת ל50% כטרוול גז בגלל שיש לך תערובת היפוקסית במיכל אני בטוח שעד 6 מטר הגז תחתית יעבוד ואם לא אז תכנון הצלילה שלך לקוי .... ) .

אני לא נגד שמירת היכולת להחליף ווסתים מתחת למים אני פשוט חושב שזה יכול להיות בעייתי לביצוע תוך כדי דקו' במים פתוחים ב 6 מטר עם חוב דקו' גדול , במקום לשתעשע ברעיונות של רמבוDIVER ( תכונה ששמורה בדר"כ למדריכי צלילה שמעולם לא עשו צלילות טכניות אמיתיות ) אני ממליץ לתכנן את הצלילה טוב יותר , לצערי לא משקיעים מספיק זמן בללמד ניהול גזים , בקורס מערות מקפידים על שיעורי התאוריה האלה הרבה יותר. אני גם לא מאמין בללמד דברים שלא מבוצעים בפועל בקורס צלילה , אם מדריך מלמד אותך משהו אז חשוב שזה יודגם במים במהלך הקורס ( כמו הנשמת בן זוג, הורדת מסיכה וחבישתה, הצפת מצו"ל ..... ), אני אשמח לראות את המדריך שמדגים החלפת דרגות ראשונות במים, כל השאר מור"קים של מדריכים אילתים :-) :mrgreen: .

שלומי
סמל אישי של המשתמש
שלומי פלניצקי
חבר מערכת
חבר מערכת

הודעהעל ידי lala ב ש' פבואר 21, 2009 8:57 pm

משיח גם לא מסמס !!!!
"בנהר עם פירנות הסרדינים שוחים בתוך הקופסה "
חזרה לשגרה
כעטלף המתרסק בעלטה
סמל אישי של המשתמש
lala
אחראי

הודעהעל ידי e zi ב ו' אפריל 23, 2010 10:11 pm

narcosis כתב:שיקול נוסף בבחירת ווסת הוא שברגע שאתה מתחיל לצבור כמות של ווסתים כדאי שהם יהיו מאותו סוג כדי להקל על הטיפולים ועל הכלים שצריך להחזיק לשם כך , מה גם כשאתה נושם מאותם ווסתים כל הזמן ולא מחליף סוגים יותר קל לעלות על התחלה של תקלה או ווסת שצריך טיפול .

שלומי כתב:אם אתה מתעניין ב DIR אז ההמלצה של גו'רג' היא דרגה ראשונה של פוסיידון ודרגה שניה של אייפקס. שילוב של שני מכשירים אמינים מאוד שמספקים גז בכל מצב ובאמינות גבוהה מאוד

לאחר התלבטות לא פשוטה (דרגה ראשונה בוכנתית? או דיאפרגמה? אפקס? או לא אפקס? בלי טורט מסתובב תהיה בעייה? הצינור יהיה קצר מידי? ימשוך לי את הווסת מהפה? עד כמה אחידות חשובה? וכולי), סוף סוף, לפני יומיים, קניתי סט וסתים לסטייג'; מאותו סוג שיש לי על הדאבלים: Poseidon Xstream - Duration. שזה אומר: דרגה ראשונה דיאפרגמה, בלי טורט מסתובב; דרגה שנייה לא מאוזנת. הכול מתוכנן/נקי לחמצן. תמורת 1750 ש"ח טבין ותקילין: דרגה ראשונה + דרגה שנייה + צינור אורגינלי באורך 90 ס"מ (SPG אורגינלי כבר היה לי). אולם ה"מחיר" ששילמתי הוא: דרגה שנייה שהיא up-stream ועם OPV (בחיבור הצינור) - לא אידאלי בכלל ..את הצנרת, ניתן להחליף בלי שום בעייה לצנרת סטנדרטית "9/16, עם הוספת OPV המכוון ל- 17bar על יציאת ה-LP של הדרגה הראשונה.

ב-3 ימים האחרונים הספקתי לבצע איתם 3 צלילות לאזור 45 מטר (+/-) באילת; תענוג! בימים הקרובים הכוונה לבצע צלילות נוספות כאלה. עושה רושם, שלמרות העדר טורט מסתובב, המשקל של המיכל לא היה מונח על הצוואר - עושה רושם שהצינור מספיק ארוך; הראש זז ימינה שמאלה בלי מגבלה מכנית. אם אגיע למסקנה בעתיד שיש לעשות צעד נוסף, אצטרך להחליף רק את הדרגות השניות לאפקס.

תודה לכל המשתתפים, על הסיוע בקבלת ההחלטה :153:
איזי
OMS Larry Green 45Lbs
Suunto Vytec DS
סמל אישי של המשתמש
e zi
חבר קבוע
חבר קבוע

הקודם

חזור אל DIR